top of page
  • toniebroekhuijsen

Podcast Bladendokter.nl: een gesprek over propaganda in onze tijd

Tonie Broekhuijsen (her)publiceerde en vertaalde het boek ‘Propaganda’ van Edward Bernays uit 1928. Bernays analyseerde het snel groeiende medialandschap van de vorige eeuw en stond aan de wieg van marketing en public relations. Broekhuijsen trekt parallellen met het huidige medialandschap en de snelle opmars van influencers via online en social media.


Broekhuijsen ziet opvallend veel overeenkomsten tussen het huidige medialandschap en dat van 100 jaar geleden. In deze podcast bespreekt hij met Carolien Vader van Bladendokter.nl het huidige medialandschap en de wereld van PR, propaganda en de manipulatie in en van de media. Aan bod komen de complotten, de influencers, fake nieuws en de journalistieke verantwoordelijkheid van kranten en tijdschriften in de zoektocht naar de fragiele balans tussen waarheid en waanzin.


Aan de hand de huidige actualiteit en enkele PR-stunts en citaten van Edward Bernays uit 1928 bespreken Vader en Broekhuijsen de werking van propaganda. Hieruit blijkt hoe trefzeker Bernays de aandachtseconomie voorspelde.
Comments


bottom of page